6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ O MAȘINĂ FURATĂ (DE ACEASTĂ DATĂ, DIN RUSIA) A FOST REPERATĂ ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Rusia.

La data de 04.12.2022, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în țară, un autoturism marca Mercedes, model GLE 350 D, an fabricație 2016, condus de un cetățean irakian, în vârstă de 41 ani.

Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul se află în atenția autorităților din Rusia, din anul 2017, figurând ca fiind furat.

Conducătorul autoturismului a declarat poliţiştilor de frontieră că intenționa să ducă autoturismul în Irak și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta figura ca fiind furat.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 200.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire” , faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal.

 

Compartimentul Purtător de Cuvânt

din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER