9 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ O ”ȘARJĂ” DE DEȘEURI OPRITĂ LA VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind transferul a peste 13 tone de deşeuri din plastic. Deşeurile urmau să ajungă pe teritoriul ţării noastre însă au fost returnate societăţii expeditoare.

În data de 17.08.2022, în jurul orei 14:15, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 37 de ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri din plastic, încărcate din Bulgaria şi care erau destinate unei societăţi din ţara noastră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 13.040 kilograme deșeuri din plastic.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Subinspector de poliție

Raluca DUMITRACHE

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER