18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ UN FAKE-NEWS ALARMIST, DEMONTAT DE GUVERNUL PNL: CONTINUĂ PLĂȚILE PENTRU PROIECTELE DIN PNDL

Deși PSD acuza guvernul că oprește toate plățile proiectelor finanțate prin PNDL, în această săptămână – mai exact, joi, 23 ianuarie – ministerul de resort a făcut plăți pentru mai mult de 1.000 de astfel de proiecte.

Mai precis, este vorba despre 1.030 de proiecte finanțate prin PNDL, suma totală a plăților făcute de minister în data de 23 ianuarie depășind 600 de milioane de lei.

Pe lista unităților administrative pentru care s-au făcut plăți pentru proiectele derulate prin PNDL se numără și 12 din județul Giurgiu, inclusiv Primăria municipiului și Consiliul Județean.

Localitățile ce au primit bani în această tranșă de finanțare sunt: Bucșani, Florești Stoenești, Găiseni, Greaca, Hotarele, Malu, Oinacu, Bolintin Vale, Stănești, Vărăști, Giurgiu, iar cea mai mare sumă este alocată Consiliului Județean, sumele allocate reprezentând plata facturilor pentru lucrările efectuate în luna noiembrie a anului trecut.

În total, pentru județul Giurgiu au fost făcute plăți în valoare de circa 11 milioane lei, pentru 14 proiecte.

Toate datele sunt publice, putând fi consultate pe siteul oficial al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvotării și Administrației.

Plățile făcute în această săptămână demontează un alt fake-news lansat de PSD, în încercarea de a demoniza Guvernul PNL, guvern care contracatrează cu fapte acuzațiile aduse de opoziția politică.

Așadar, nu se poate pune problema opririi generale a plăților pe proiectele derulate prin programul PNDL. Acolo unde s-au găsit, însă, nereguli – și, din păcate, nu au fost puține cazurile – în derularea acestor proiecte, Ministerul  decis, într-adevăr sistarea plăților, pentru că nu poate fi acceptată decontarea unor lucrări care nu s-au făcut niciodată – așa cum s-au găsit situații în controalele Ministerului.

Acolo unde proiectele s-au derulat, însă, corect, plățile continuă fără probleme, demonstrându-se că așa-zisa sistare a acestor plăți este doar un alt fake-news alarmist al PSD.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER