28 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ UN PAS SPRE REALIZAREA CAMPUSULUI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL LA GIURGIU

Înființarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual rămâne o prioritate pentru PNL, iar ieri Ministerul Educației a publicat lista proiectelor ce au ca finalitate înființarea acestor consorții, declarate eligibile pentru finanțare prin PNRR. Pe această listă se regăsește și proectul ce vizează campusul dual de la Giurgiu, iar despre acest subiect vorbește, într-o postare pe pagina sa oficială, deputatul PNL Alexandru Andrei:

”În ciuda opoziției acerbe a PSD, proiectul înființării consorțiului regional pentru învățământ dual la Giurgiu înregistrează încă un pas spre realizare: se regăsește pe lista celor  29 de proiecte ce au fost declarate eligibile și intră în etapa a II-a de evaluare calitativă.

Anunțul a fost făcut astăzi (n.red: joi, 4 mai) de Ministerul Educației, care a publicat lista completă a celor 29 de proiecte declarate eligibile, precizând că organizarea și funcționarea unui consorțiu pentru învățământ dual au la bază parteneriatul dintre instituții de învățământ superior, unități de învățământ preuniversitar, operatori economici și unități administrativ-teritoriale.

Obiectivul apelului este dezvoltarea și dotarea de consorții profesionale integrate care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional, atât prin creșterea numărului de domenii de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual.

Astfel, fiecare consorțiu va beneficia de finanțare din bani europeni pentru construirea unui campus profesional integrat, liceal și universitar. Vor fi construite spații de învățământ, spații de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere.

În condițiile în care județele Giurgiu, Călărași și Teleorman sunt puternic dezindustrializate, realizarea unui astfel de campus este o oportunitate extrem de importantă pentru tineri, care vor putea învăța o meserie solicitată pe piața muncii, iar aceasta va duce la atragerea investitorilor, care vor găsi forța de muncă calificată de care au nevoie.

Tocmai din acest motiv, se urmărește creșterea și diversificarea calificărilor, dar și creșterea numărului absolvenților învățământului dual.”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER