18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ UN ”POLIȚIST” FALS A AJUNS ÎN ADEVĂRATUL AREST…

Este, deja, o ”tradiție” pentru unii giurgiuveni cu imaginație bogată folosirea unor legimitații false de polițișt, pentru a păcăli șoferii credului din zona Vămii. Deși ”întreprinzătorii” sunt prinși relativ rapid, locul lor este tot la fel de rapid ocupat de alții… Asta, până când vreun șofer mai vigilent ”se prinde de schemă” și anunță adevărații polițiștii.

Așa s-a întâmplat marți seară, astfel că un alt giurgiuvean a ajuns acum ”la răcoare”:

”La data de 22 noiembrie a.c., ora 18.50, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cetățean moldovean, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o stație peco, din zona Vămii Giurgiu, un alt bărbat care i-ar fi prezentat o legitimație de poliție, i-ar fi solicitat o sumă de bani, pentru a nu fi sancționat.

În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă, care a identificat apelantul, din primele cercetări reieșind faptul că un bărbat, îmbrăcat cu un palton negru, care deținea în mână o stație de emisie-recepție, i-ar fi solicitat 2.600 de lei, pentru a nu fi sancționat contravențional, pentru oprire neregulamentară.

De asemenea, bărbatul i-ar fi prezentat apelantului o legitimație de poliție, recomandându-se ca fiind polițist de frontieră.

În urma solicitării sumei de bani, apelantul i-ar fi înmânat acestuia 730 de lei, după care a sesizat Poliția.

În scurt timp, polițiștii au depistat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, ca fiind un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Giurgiu.

Asupra acestuia, au fost descoperiți 825 de lei, 300 de dolari și 160 de euro.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, bărbatul în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar astăzi, 23 noiembrie, instanța de judecată a dispus față de acesta, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.”

IPJ GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER