14 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCĂ UN TRANSPORT DE DEȘEURI, OPRIT ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, 10 tonedeșeuri din sticlă, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În ziua de 13.05.2021, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean român în vârstă de 50 de ani. Șoferul  transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din sticlă.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiudin cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 10.000 dekilograme deșeuri din sticlă.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că transportul era încărcat din Grecia și avea ca destinație, o societate comercială din județul Călărași.

Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferul român a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză.

 

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana POPAZU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER