19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDII, INTERVENȚII LA ACCIDENTE RUTIERE ȘI MULTE INTERVENȚII SMURD, ÎN BILANȚUL POMPIERILOR PENTRU MINIVACANȚĂ

Pompierii au fost la datorie în perioada 01-06 mai a.c., pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Peste 100 de misiuni s-au întregistrat la nivelul inspectoratului, iar acestea au vizat, în principal:

acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 91 de situații

stingerea a cinci incendii:

02.05.2024, în localitatea Bolintin Vale. Incendiul s-a produs în curtea unei societăți comerciale. Au ars un generator electric și aproximativ 500 de litri de motorină, într-un bazin amplasat lângă acesta. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza efectului termic al curentului electric;

04.05.2024 pe terenuri din localitățile Hobaia, Zorile și Popești (patru intervenții). Au ars anvelope, materiale textile și aproximativ 500 kg de material lemnos, suprafața afectată fiind de circa 25 mp. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și Stației Mihăilești, cu patru autospeciale de stingere. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.

Acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în urma a patru evenimente rutiere:

03.05.2024, în municipiul Giurgiu, la intersecția străzii 1 Decembrie 1918 cu B-dul Academician Miron Nicolescu. În eveniment au fost implicate două autoturisme. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD, trei SAJ, dar și echipaje de Poliție. O femeie, în vârstă de 78 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la spital.

03.05.2024, pe DJ 701, în apropierea localității Gratia. În accident a fost implicat un singur autoturism, găsit în afara părții carosabile. Una dintre persoane era încarcerată. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere dotate cu modul de descarcerare, două ambulanțe SMURD, două SAJ și echipaje de Poliție. În sprijin, a fost solicitat și elicopterul SMURD. Pompierii au folosit accesoriile specifice de descarcerare pentru extragerea unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, din autoturism. Acesta era inconștient, fiind transportat la spital cu elicopterul. Echipajele SAJ au preluat o femeie, în vârstă de 25 de ani, și un bărbat de 44 de ani, ambele persoane fiind transportate la spital

05.05.2024, pe DN 5, între localitațile Remuș și Daia. În eveniment a fost implicat un singur autoturism, în care se afla doar conducătorul auto. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o descarcerare, o autospecială de stingere, două ambulanțe SMURD și SAJ, dar și Poliția. Bărbatul a fost găsit în interior, în stop cardio-respirator. S-au început imediat manevrele de resuscitare, însă, în ciuda eforturilor depuse, bărbatul nu a mai putut fi salvat;

05.05.2024, pe DJ 401, în localitatea Hotarele. În accident a fost implicat un singur autoturism, găsit în afara părții carosabile. Una dintre persoane era blocată în mașină. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca și Stației Colibași, cu două autospeciale de stingere dotate cu modul de descarcerare și trei ambulanțe SAJ. O femeie, în vârstă de 44 de ani, a fost extrasă de pompieri din interiorul mașinii. Aceasta și alte două persoane, de 14 și 21 de ani, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital.

În toate cazurile, pompierii au asigurat măsurile de prevenire la incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateriile autoturismelor.

Evacuarea apei din două curți, în municipiul Giurgiu.

Intervențiile au avut loc pe strada Ramadan, în Vinerea Mare. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, care au evacuat apa din cele două curți, pe o suprafață de aproximativ 25 mp.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER