18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDII, MUNIȚIE NEEXPLODATĂ, SALVĂRI DE ANIMALE ȘI INTERVENȚII SMURD – PE ”AGENDA” ISU, ÎN ZILELE DE PAȘTE

Stingerea mai multor incendii, asanarea terenului de muniţia rămasă neexplodată, salvarea de animale şi acordarea primului ajutor medical sunt misiunile pe care le-au avut de gestionat pompierii, în perioada sărbătorilor Pascale. Peste 350 de pompieri şi salvatori SMURD au fost la datorie, în judeţul Giurgiu, în intervalul 17-20 aprilie a.c.

Principalele intervenţii au vizat:

– stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Giurgiu

Incendiul a avut loc în data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 23,15, pe strada 1 Decembrie 1918. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi un echipaj SAJ. Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta într-un apartament situat la etajul întâi, în interiorul bucătăriei. Nu au fost persoane surprinse în incendiu.

Persoana care locuia în apartament, o femeie, în vârstă de aproximativ 70 de ani, s-a autoevacuat, fiind preluată de echipajul SAJ. În urma incendiului au ars mobilierul din bucătărie şi articole textile.
Cauza probabilă a incendiului: lumânare lăsată nesupravegheată.

– stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, în localitatea Letca Nouă

Incendiul a avut loc în prima zi de Paşte. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD şi cei din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o cisternă. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la nivelul acoperişului şi în camerele de locuit. În urma incendiului, a ars întreaga locuinţă (mobilier, electronice şi electrocasnice, articole textile, documente personale etc.).

Cauza probabilă a incendiului: o lumânare lasată nesupravegheată.

– asanarea terenului de muniţia rămasă neexplodată, în localitatea Bălănoaia

În urma unui apel „112”, în data de 17 aprilie a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu s-a deplasat în zona bălţii din localitatea Bălănoaia pentru asanarea terenului. Două bombe de aruncător, de calibrul 82 mm, au fost ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă, urmând să fie distruse în poligonul de specialitate.

– salvarea unei pisici căzute într-o canalizare, în localitatea Cornetu

Pompierii au săpat o groapă pentru a debloca pisica din sistemul de canalizare. Aceasta a fost salvată după aproximativ trei ore de intervenţie.

– salvarea unui porumbel rămas blocat la nivelul balconului unui apartament situat la etajul al treilea al unui bloc din municipiul Giurgiu

– stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată, în localităţile:

– Floreşti-Stoeneşti, pe o suprafaţă de aproximativ 3.500 mp;

– Popeşti, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp;

– Valter Mărăcineanu, pe o suprafaţă de aproximativ 7.000 mp.

– Cauza probabilă a producerii incendiilor: foc deschis.

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 43 de situaţii.

 

ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER