27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDIU DE PROPORȚII ȘI MUNIȚIE NEEXPLODATĂ ÎN PĂDUREA DE LA MIHAI BRAVU – SCENARIUL UNUI EXERCIȚIU ISU

Folosirea focului deschis în pădure sau pe terenurile agricole, fără respectarea prevederilor legale și adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu de amploare, sunt acțiuni periculoase, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător. Incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt, pot afecta proprietățile cetățenilor, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.
Pentru perfecționarea modului de intervenție la astfel de incendii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu a organizat, astăzi, un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren, în pădurea din localitatea Mihai Bravu.
Cu acest prilej, au fost simulate acțiuni de căutare-salvare în pădure, de acordare a primului ajutor în caz de arsuri sau intoxicații cu fum, de asanare a terenului de muniția rămasă neexplodată și de stingere a incendiilor.
La exercițiu au participat forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vlașca” al Județului Giurgiu, Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, Serviciului Județean de Ambulanță, Agenției pentru Protecția Mediului, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Mihai Bravu și Ocolului Silvic Comana.
ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER