21 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDIU LA O LOCOMOTIVĂ, ÎN STAȚIA GIURGIU NORD

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, aceștia au intervenit pentru stingerea a două incendii, în următoarele localități:

  • Giurgiu, în apropierea gării Giurgiu Nord. În jurul orei 01:45, pompierii au fost solicitați să intervină după ce mecanicul unei locomotive a observat fum ieșind de la motoventilatoare. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere, autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime și o cisternă. Aceștia au constatat faptul că incendiul nu se manifesta cu flacără și au acționat cu pulbere stingătoare la compartimentul motor. Nu au fost persoane rănite, iar traficul feroviar nu a fost afectat. Locomotiva urma să preia vagoane cu marfă. Aceasta a rămas în siguranță, pe o linie auxiliară, în gara Giurgiu Nord. Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unei defecțiuni apărute pe timpul exploatării.
  • Valea Plopilor, în apropierea DN 6– a ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Mihăilești, cu o autospecială de stingere. Cel mai pribabil incendiul a fost provocat de  fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. Din acest motiv, recomandăm fumătorilor să nu arunce restul de la țigară pe geamul autoturismului pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER