21 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDIU VIOLENT ÎNTR-O LOCUINȚĂ DIN MOGOȘEȘTI, MIERCURI NOAPTE

Un incendiu violent, izbucnit azi-noapte, a provocat pagube însemnate unei familii din localitatea Mogoşeşti. Cel mai probabil focul a pornit de la supraîncălzirea centralei termice, iar jarul şi scânteile căzute au aprins materialele combustibile din apropiere. Din cauza vântului care a bătut în timpul nopţii flăcările s-au extins şi la anexele a doi vecini.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, Gărzii de Intervenţie Colibaşi şi Detaşamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un autocamion.

În incendiu au ars camera centralei, cu aparatura aferentă, bucătăria, electrocasnice, garajul în care erau depozitate utilaje folosite la grădinărit, o magazie de lemne, aproximativ 5 mc de material lemnos, un generator de curent, acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi s-au degradat pereţii la două camere.

Din nefericire, în incendiu au fost surprinşi şi doi porci, care nu au mai putut fi salvaţi.

La unul dintre vecini, flăcările au afectat adăpostul găinilor, magazia de cereale în care se aflau aproximativ 1.000 kg de grâu şi porumb şi două motocoase.

La celălalt vecin, a fost afectată o anexă în care se aflau patru porci, care au suferit arsuri.

Informare preventivă

– înainte de utilizare şi periodic, sobele de încălzit şi coşurile de fum trebuie verificate pentru depistarea eventualelor fisuri, crăpături, înfundări sau a altor nereguli;

– în timpul funcţionării sobelor, uşa focarului trebuie menţinută închisă;

– în faţa sobelor cu lemne trebuie amplasată o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului sau a scânteilor, care ar putea determina incendierea materialelor combustibile din apropiere.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER