18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDIU VIOLENT LA MÂRȘA

Un incendiu violent a izbucnit, astăzi, în gospodăria unei familii din localitatea Mârșa. Mai multe anexe și stive de furaje care erau depozitate în curte au fost cuprinse de flăcări. Din nefericire, în incendiu au fost surprinse și animale care nu au mai putut fi salvate, fiind vorba despre un cal, o capră și aproximativ 30 de păsări  – anunță ISU Giurgiu.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă, dar și un buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mârșa.

La sosirea echipajelor ardeau cu flacără deschisă anexele care se aflau în apropierea casei și furajele. Incendiul a fost observat târziu, iar în curte se afla o cantitate mare de materiale combustibile, pompierii acționând pentru limitarea propagării flăcărilor, care nu au ajuns până la locuință. Aceștia au salvat și celelalte animale pe care familia le avea.

Au ars două anexe gospodărești, un solar, în jur de 400 de baloți de trifoi, iar aproximativ trei tone de lemne au fost afectate de acțiunea flăcărilor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea (neventilare corespunzătoare a furajelor).

Informare preventivă

Pentru prevenirea incendiilor la depozitele de furaje, ISU Giurgiu recomandă:

– depozitaţi furajele numai după ce, în prealabil, au fost uscate;
– nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea depozitului de furaje;
– amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii produse la depozitele de furaje să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de cuptoare sau magazii);
– îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;
– intrarea la depozitul de furaje trebuie să se realizeze pe un singur drum care va fi menţinut permanent liber pentru a permite accesul autospecialelor de intervenţie, în caz de incendiu;
– amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER