18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDIU VIOLENT PROVOCAT DE O LUMÂNARE LĂSATĂ NESUPRAVEGHEATĂ

O lumânare lăsată nesupravegheată a lăsat fără acoperiș deasupra capului o familie din localitatea Podu Doamnei în care locuiau 5 persoane.

Pompierii din cadrul Gărzilor de Intervenție Roata de Jos și Mihailesti au ajuns la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanta SMURD și au constatat faptul că incendiul se manifesta violent cu flacără deschisa atât la nivelul acoperișului cât și interiorul imobilului, în suprafață de aproximativ 70 mp.

Pana la sosirea colegilor noștri flăcările au afectat și o locuință invecinata, din fericire doar sageacul și izolația din polistiren fiind afectate, restul imobilului fiind protejat.

Cele 5 persoane ce locuiau în imobil s-au autoevacuat pana la sosirea echipajelor noastre, neînregistrandu-se victime, ci doar pagubele materiale anterior menționate.

IMPORTANT:

🕯asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
🕯nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;
🕯amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;
🕯nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;
🕯stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;
🕯nu adormiţi cu lumânările aprinse.

ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER