22 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCEP PROBLEMELE PENTRU POMPIERI: PATRU INCENDII DE LIZIERĂ DE PĂDURE ȘI MIRIȘTE, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

stingerea unui incendiu izbucnit la marginea pădurii Dârza

Incendiul a avut loc ieri după-amiază, în zona localităţii Letca Veche. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, Punctului de Lucru Drăgăneşti Vlaşca (Teleorman) şi Detaşamentului Videle (Teleorman) cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la marginea pădurii şi au acţionat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă. Au ars aproximativ 2,5 ha de lizieră, cauza probabilă de producere a incendiului fiind focul deschis în spaţii deschise.

Reamintim faptul că arderea resturilor vegetale rezultate din curăţarea păşunilor şi a terenurilor agricole limitrofe la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii, fumatul şi focul deschis în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse sunt interzise.

stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată şi mirişte:

– în localitatea Bolintin Deal – au ars mirişte şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 6.000 mp. Au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o cisternă.

– în localitatea Băneasa – au ars vegetaţie uscată, mărăciniş şi gunoi menajer pe o suprafaţă de aproximativ un ha. Au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

– în localitatea Slobozia – au ars aproximativ 4 ha de mirişte de grâu. Au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 12 situaţii.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER