20 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCEP SIMULĂRILE PENTRU BACALAUREATUL 2018

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, în perioada 19-22 martie sunt programate simulările examenului de Bacalauret, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a.

Programul acestor simulări este următorul:

19 martie: Limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a și a XII-a
20 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a
21 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a
22 martie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII – a
30 martie: comunicarea rezultatelor

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Notele nu vor fi trecute în catalog

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu estimează că la aceste simulări vor participa circa 3.000 de elevi, din care mai mult de jumătate sunt în clasa a XI-a.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER