27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCEPUT DE AN DIFICIL PENTRU ADMINISTRAȚIA LOCALĂ

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru prima dată în ultimii ani Primăria municipiului Giurgiu nu are buget local, în lipsa unui buget de stat şi bugetul local va fi aprobat după ce va vedea strategia guvernului faţă de administraţiile locale.

„În anii precedenţi îmi făceam în decembrie bugetul din venituri proprii ca să pot să demarez activitatea în ianuarie. Experienţa şi problemele care au fost în ultimii ani, pentru că anul trecut am avut deficit bugetar, m-au determinat să numai fac un buget în decembrie şi încă unul în ianuarie că la un moment dat s-ar putea să îmi creez o problemă, să numai pot să modific bugetul pe care l-am făcut în decembrie. Drept urmare, neavând buget de stat, nu avem nici buget local şi vom vedea care este strategia guvernului faţă de administraţiile locale, cât va fi impozitul pe venitul global, e zece la sută, dar cât va fi repartizarea, cota, am avut 43 la sută, se discută de 55, de 60 la sută, Codul finanţelor publice locale care stabilea sigur o sumă nu s-a aprobat încă, e blocat încă în Parlament, drept urmare nu prea avem elemente care să ne permită să facem un buget sustenabil şi corect”, a declarat Nicolae Barbu.

El spune că în anul 2018 municipiul Giurgiu a avut un deficit bugetar de aproximativ 4,8 milioane de lei şi speră ca până la finalul lunii ianuarie să fie aprobat bugetul de stat, astfel încât şi administraţia locală să poată întocmi bugetul pe acest an.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER