22 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCOMPATIBILITATEA, CONFLICTUL DE INTERESE ȘI AVEREA NEJUSTIFICATĂ – MOTIVELE PENTRU CARE TREI PRIMARI DIN JUDEȚ AU INTERDICȚIE DE A MAI CANDIDA LA ALEGERILE LOCALE

În urmă cu câteva zile (mai exact, luni,15 aprilie) Biroul Electoral Central (BEC) a transmis către Birourile Judeţene de Circumscripţie Judeţene, adresa cu nr.479C în care se regăsesc mai multe precizări legate de buna organizare a alegerilor locale şi europarlamentare din data de 9 iunie.

Documentul are anexată o listă a persoanelor care, timp de trei ani, au interdicția de a ocupa o funcţie publică eligibilă.

Ca urmare a acestei adrese, în data de 16 aprilie, Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean nr. 19 – Giurgiu a informat toate Birourile Electorale de Circumscripţie Electorală, constituite la nivelul judeţului Giurgiu, cu privire la numele persoanelor care nu pot candida la alegerile locale din 9 iunie.

Pe această listă se află un fost consilier local din comuna Săbăreni şi doi foşti consilieri din municipiul Giurgiu.

De asemenea, nu vor putea candida:

– Marin Voinea, fost primar al comunei Călugăreni – incompatibilitate;

– Dumitru Preda, primarul comunei Buturugeni – conflict de interese, conform deciziei ICCJ nr.4925/21.10. 2021;

– Constantin Tănase, primarul comunei Joiţa – avere nejustificată (decizia ICCJ nr.1058/23.02.202) şi conflict de interese (decizia ICCJ nr.08.03.2024).

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER