27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INEDIT: O AFACERE CU PLANTE MEDICINALE DIN GHIMPAŢI, PREMIATĂ LA NIVEL NAŢIONAL

  • Afacerea socială Eco Herbal din comuna Ghimpați, Giurgiu, se numără printre proiectele premiate în cadrul Galei de 10 ani de CSR.
  • Proiectele susținute sunt cuprinse în una dintre cele mai mari platforme de responsabilitate socială din România, Țara lui Andrei.

 

Giurgiu, 11 decembrie 2017 – Proiectul Eco Herbal a primit Premiul #SePoate din partea OMV Petrom, la categoria Dezvoltare comunitară, în cadrul proiectului Fabricat din Țara lui Andrei. Distincția vine în contextul în care proiectul a contribuit la crearea de surse de venit permanente pentru localnicii comunei Ghimpați, printr-o afacere de colectare și prelucrare de plante medicinale și aromatice și deshidratare de legume. Premiile #sepoate au fost acordate cu ocazia aniversării a 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom inițiatorilor, beneficiarilor, partenerilor sau proiectelor din domeniile susținute de companie.

Proiectul inițiat de Andreea Urse a format până acum 80 persoane, prin activități practice de producție agricole, colectare din flora spontană de plante medicinale și aromatice, dar și prelucrarea acestora. Andreea Urse a primit Premiul Social Economy Encouraging Award, oferit de Ambasada Belgiei în România. Eco Herbal este coordonator într-un proiect internaţional de cercetare în domeniul producţiei de plante medicinale şi aromatice şi educarea fermierilor în antreprenoriat rural prin producţia de plante medicinale.

La aceeași categorie, au mai primit Premiul #SePoate: Tradițional Natur Berca, Eco Extract, MATERIA și Habitat Suport.

Fabricat în Țara lui Andrei a fost o  competiție de afaceri sociale organizată de OMV Petrom în parteneriat cu Fundaţia NESsT, în perioada 2013-2017. În cele două ediții ale competiției au fost înființate 20 afaceri sociale în comunitățile locale din România în care OMV Petrom activează, primind finanțări de peste 700.000 Euro. De asemenea, au fost oferite 7 luni de consultanță pentru dezvoltarea planurilor de afaceri, cumulând peste 2.000 de ore de consultanță.

OMV PETROM

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER