18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INTERES CRESCUT PENTRU PROGRAMUL ”CASA VERDE FOTOVOLTAICE”. CÂND POT DEPUNE CERERI GIURGIUVENII?

Și în acest an, programul Casa Verde Fotovoltaice este extrem de căutat de români – anunță, într-o postare pe pagina sa oficială, deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei.

Acesta detaliază subiectul:

Vineri a fost prima zi de înscrieri în ediția din acest an, ediție ce beneficiază de un buget record: 2 miliarde de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

În premieră, în  acestă sesiune se finanțează şi acumulatori, unităţi de stocare a energiei electrice, lucru care va ajuta prosumatorii să fie mai eficienți din punct de vedere energetic și să poată folosi noaptea ceea ce produc ziua.

Pentru că în anii trecuți banii se epuizau în doar câteva minute de la lansarea programului, în acest an, Ministerul Mediului a decis ca înscrierile să se facă într-o singură zi pentru fiecare regiune.

În prima zi, în doar două minute, au fost depuse 9.143 de dosare pentru Regiunea Nord-Vest, regiune căreia îi este alocat un buget de 274.290.000 de lei. 

Interesul românilor din acestă regiune demonstrează că decizia de a  majora cuantumul alocării financiare de la 20.000 la 30.000 de lei pentru fiecare beneficiar și de a finanța și acumulatori a fost una foarte bună.

De menționat că giurgiuvenii pot depune dosare pentru a obține finanțare prin programul Casa Verde Fotovoltaice în sesiunea dedicată Regiunii Sud-Muntenia, programată joi, 3 octombrie, iar bugetul alocat regiunii este de 321 milioane lei (cel mai mare din întreaga țară).”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER