27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INTERES SCĂZUT PENTRU VACCINARE ÎN RÂNDUL PERSONALULUI DIN EDUCAȚIE. DOAR 100 DE ANGAJAȚI DIN ȘCOLILE GIURGIUVENE S-AU VACCINAT LA CENTRUL DESCHIS SPECIAL

Prefectura Giurgiu anunță că, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, vaccinarea personalului care își desfășoară activitatea în sistemul de învățământ giurgiuvean s-a desfășurat în data de 25.02.2021, fiind vaccinate aproximativ 100 de persoane (cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic).

Acestea au manifestat doar reacții adverse minore postvaccinale (durere la locul injectării). În ceea ce privește rapelul, acesta urmează urmează să fie efectuat, în funcție de tipul vaccinului administrat, la Centrul de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, conform informării pe care persoanele în cauză au primit-o prin SMS.

Anterior, datele oficiale arătau că în județul Giurgiu sunt aproximativ 3.400 de persoane care își desfășoară activitatea în sistemul de învățământ ( 2.364 de cadre didactice, la care se adaugă 182 de persoane din categoria personalului didactic auxiliar și 445 de persoane din categoria personalului nedidactic), dintre care, la data de 24 februarie, 951 de cadre didactice erau înscrise pe platformă, dintre care 715 programate și 163 vaccinate; 84 de cadre didactice auxiliare erau înscrise pe platformă, dintre care 63 programate și 15 vaccinate; 201 persoane (personal nedidactic) erau înscrise pe platformă, dintre care 153 programate și 17 vaccinate.

Pe de altă parte, datele oficiale arată că din data de 08.02.2021, până în prezent, la nivelul unităților de învățământ din județul Giurgiu au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus 41 de elevi, 16 cadre didactice și 5 din categoria personalului nedidactic.

Cel mai tânăr elev confirmat este preșcolar, iar cel mai mare face parte din ciclul liceal.

Potrivit metodologiilor în vigoare, dacă la nivelul învățământului primar se confirmă un caz pozitiv cu noul coronavirus, toată clasa respectivă intră în carantină și va desfășura cursurile exclusiv online timp de 14 zile.

În cazul învățământului gimnazial și liceal, se realizează anchetă epidemiologică, iar conducerea unității de învățământ, în urma consultării cu DSP, decide dacă elevii din clasa respectivă continuă cursurile cu prezență fizică ori intră în scenariul 3 (exclusiv online) timp de 14 zile.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER