27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INVITAȚIE LA FLAG FOOTBALL – UN FOTBAL ”ALTFEL” LA GIURGIU

În urmă cu ceva mai mult de un an, pe scena locală își făcea – timid – apariția un sport despre care giurgiuvenii nu știau prea multe: flag football. Odată cu înființarea echipei Giurgiu Gladiators, curiozitatea giurgiuveanilor legată de acest sport nou (pentru noi) a crescut, iar acum, tânăra echipă giurgiuveană organizează un prim turneu, sub genericul ”Danube Cup”.

Iată ce spun reprezentanții clubului organizator despre acest eveniment:

”Dupa mai bine de un an de la infiintarea grupului de Fotbal American, Giurgiu Gladiators organizeaza primului turneu de Flag Football la Giurgiu.

Flag football-ul este versiunea non-contact de fotbal american.

Turneul “Danube Cup” se afla la prima editie si va aduna echipe din Giurgiu si Bucuresti.

Bucharest Rebels, Bucharest Warriors Kids, Bucharest Titans si Bucharest Others, alaturi de Giurgiu Gladiators, vor face senzatie pe terenul stadionului “Gogu Girlea” din port, sambata, 3 noiembrie, incepand cu orele 10.00.

Echipele vor fi repartizate in 2 grupe de cate 3, urmand ca primele 2 clasate sa se califice in etapele urmatoare. Meciurile vor avea 2 reprize a cate 15 minute, regulamentul fiind cel stabilit de Liga Nationala de Flag Football, aplicat in sezonul 2018 – 2019 in Campionatul National de Flag Football.

Prin acest turneu, Giurgiu Gladiators doreste sa ofere giurgiuvenilor dornici de miscare o alta oportunitate de a face sport in mod organizat, incurajand miscarea , atragand atentia asupra nevoii de sanatate prin sport.

De asemenea, Gladiatorii, se afla intr-un proces de recrutare la nivel de juniori , dar si seniori, avand intentii serioase pentru viitor. Printre proiectele lor de viitor numarandu-se obtinerea de entitate juridica prin infiintarea Asociatiei Clubului Sportiv Giurgiu Gladiators, ce va avea ca ramura principal de activitate flag football, participarea echipei la Campionatul National de Flag Football, dar organizarea de evenimente sportive la Giurgiu.

Toti giurgiuvenii care doresc sa descopere atmosfera unui turneu de fotbal American (flag football), sunt invitati Sambata, 3 Noiembrie, incepand cu ora 10:00, la Stadionul din Port.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER