27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INVITAȚIE LA MASA POPULARĂ DE 1 DECEMBRIE: 5.000 DE PORȚII DE SARMALE ȘI FASOLE CU CÂRNAȚI, DAR ȘI MÂNCARE DE POST

Dacă pentru cea ai mare parte a românilor, vineri este zi liberă, pentru o parte din angajații Direcției de Asistență Socială este o zi în care se lucrează ”la foc continuu”. Asta, pentru ca totul să fie gata sâmbătă, pentru masa populară la care sunt invitații giurgiuvenii, de Ziua Națională:

”Municipalitatea giurgiuveană continuă tradiția organizării mesei populare de 1 Decembrie.

În an centenar, Ziua Națională a românilor va fi sărbătorită cu 5.000 de porții de sarmale, fasole cu cârnați, vin fiert și multă voie bună, gratie unui spectacol folcloric deosebit.

Vor fi pregătite și meniuri fără carne, astfel încât și giurgiuvenii care țin postul Crăciunului să se poată bucura de sărbătoare.

Pentru pregătirea festinului, Direcția de Asistență Socială (D.A.S.) a angrenat circa 20 de angajați. Aceștia au început prepararea celor 15.000 de sărmăluțe cu câteva zile in urma pentru ca totul să fie gata pe 1 Decembrie.

Corturile pentru servirea participanților vor fi instalate în Piața Tricolorului, acolo unde va fi amplasată și scena pentru spectacolul folcloric.

Fondurile pentru organizarea mesei populare, ca și în cazul celorlalte sărbători ale orașului, provin în totalitate din sponsorizări.” – notează reprezentanții Primăriei, pe pagina oficială a instituției.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER