18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ISU CONTINUĂ RECRUTAREA VOLUNTARILOR PENTRU PROGRAMUL ”SALVATOR DIN PASIUNE”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu începe o nouă etapă de recrutare pentru programul „Salvator din pasiune”, destinat celor care doresc să se pregătească în domeniul salvării și acordării primului ajutor.

Dosarele de înscriere pot fi depuse începând de astăzi până pe 10 septembrie 2024, la sediul ISU Giurgiu de pe strada Dorobanți, nr. 19, în intervalul orar 08:00-15:00 de luni până joi și vineri între 08:00-12:00.

În cei opt ani de la debutul acestui program, peste 150 de giurgiuveni au fost instruiți în acordarea primului ajutor și tehnici de descarcerare și salvare. Anul acesta, 18 dintre acești voluntari au participat la intervenții SMURD în Detașamentele Giurgiu, Bolintin Deal și Stația Colibași, sub supravegherea paramedicilor.

Programul „Salvator din pasiune” implică mai multe etape de pregătire, inclusiv teme introductive despre structura și misiunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și noțiuni și tehnici de acordare a primului ajutor.

Cursurile se vor desfășura în zilele de sâmbătă și duminică, oferind participanților oportunitatea de a învăța și de a se pregăti pentru misiuni alături de paramedici.

Cei interesați sunt încurajați să depună dosarele conform termenului stabilit și să participe la această inițiativă valoroasă pentru comunitate.

ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER