27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ISU GIURGIU – BILANȚ AL INTERVENȚIILOR CAUZATE DE VÂNTUL PUTERNIC DE MARȚI

Cinci intervenţii au avut pompierii giurgiuveni, ieri, pe timpul codului galben de vânt puternic, emis de meteorologi pentru judeţul Giurgiu. În toate cazurile a fost vorba despre copaci care puneau în pericol trecătorii, locuinţele, reţeaua de electricitate sau blocau drumurile, astfel:

– pe DJ 504 Giurgiu – Vieru, un copac a fost doborât de vânt şi a căzut pe partea carosabilă. Pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu au constatat faptul că drumul era blocat pe ambele sensuri de mers şi au acţionat pentru înlăturarea copacului, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

– din cauza vântului, un brad aflat în curtea Spitalului de Urgenţă Giurgiu a fost parţial scos din rădăcini şi putea să cădă în orice moment, fiind un pericol pentru cetăţeni. Personalul medical a solicitat intervenţia pompierilor, care s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Pentru înlăturarea riscului, bradul a trebuit să fie tăiat.

– pe strada Gorneni din municipiu, o salcie punea în pericol siguranţa trecătorilor şi o locuinţă aflată în imediata apropiere, iar din cauza vântului, aceasta putea rupe cablurile electrice. Salcia a fost tăiată.

– pe strada Uzinei din municipiu, pompierii au acţionat pentru tăierea unui nuc. La faţa locului s-a deplasat autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime.

– în localitatea Domneşti, un echipaj din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal a acţionat pentru tăierea şi îndepărtarea crengilor unui copac de pe conductorii de alimentare cu electricitate a unei locuinţe.

Conform meteorologilor, în judeţul Giurgiu au fost perioade în care vântul a bătut cu viteze de 50-60 km/h şi, local, 70-80 km/h.

Mai multe informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER