18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ISU GIURGIU: CONTINUĂ SERIA INCENDIILOR DE LOCUINȚE, DIN CAUZA SURSELOR DE ÎNCĂLZIRE

Pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local.

În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

– stingerea unui incendiu izbuncit la coşul de fum al unei case din localitatea Onceşti

Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 09:35. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperişului şi au acţionat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă. Au ars aproximativ 2 mp din acoperiş şi astereală. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de coşul de fum deteriorat sau necurăţat corespunzător.

– stingerea unui incendiu izbuncit la coşul de fum al unei case din localitatea Zorile

Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 12:55. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Au ars aproximativ 3 mp de astereală. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de coşul de fum deteriorat sau necurăţat corespunzător.

– stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată, în municipiul Giurgiu şi în localităţile Roata Mică şi Buturugeni

Primul incendiu a avut loc ieri, în jurul orei 13:40, pe strada Dâmboviţei. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o cisternă. Au ars aproximativ 8.000 mp de vegetaţie uscată.

Cel de-al doilea incendiu a avut loc ieri, în jurul orei 17:25, în localitatea Roata Mică. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Au ars aproximativ 5.000 mp de vegetaţie uscată.

Al treilea incendiu a avut loc ieri, în jurul orei 19:25, în localitatea Buturugeni. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Au ars aproximativ 2 ha de vegetaţie uscată.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

– stingerea unui incendiu izbuncit la acoperişul unei case din localitatea Hodivoaia

Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 21:00. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperişului şi au acţionat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă. Au ars aproximativ 100 mp din astereală şi tavanul unei camere.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de coşul de fum deteriorat sau necurăţat corespunzător.

– stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei case din localitatea Comana

Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 22:15. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Colibaşi, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat că podul casei era inundat cu fum.

Au ars aproximativ 2 ml dintr-o grindă aflată în pod, cel mai probabil din cauza coşului de fum deteriorat sau necurăţat corespunzător.

– stingerea unui incendiu izbuncit la coşul de fum al unei case din localitatea Frăteşti

Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 23:10. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. A ars funinginea din interiorul coşului de fum.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de coşul de fum deteriorat sau necurăţat corespunzător.

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 8 situaţii

Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER