18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ISU GIURGIU TRIMITE ÎNTĂRIRI COLEGILOR DIN GALAȚI

Alți 32 de pompieri de la subunitățile ISU Giurgiu au plecat spre zonele afectate de inundații, în județul Galați.

Alături de colegi din alte 23 de inspectorate județene pentru situații de urgență (AB, AR, BH, BN, BV, BT, CJ, CT, DJ, GJ, HD, IS, MH, MM, MS, OT, PH, SB, SM, SV, TM, TR, VL), de la ISU București-Ilfov, precum și de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani, salvatorii giurgiuveni vor contribui la efortul comun pentru înlăturarea efectelor produse de inundații.


Aceștia sunt pregătiți să își desfășoare activitatea pentru cel puțin trei zile. Printre misiunile care le vor fi încredințate se numără evacuarea mâlului din locuințe, curți și subsoluri, curățarea drumurilor locale de aluviunile aduse de ape pentru a asigura accesul spre casele oamenilor și evacuarea bunurilor cetățenilor.

În perioada 16-19 septembrie, forțele care au intervenit în județul Galați au acționat intens pentru a gestiona efectele inundațiilor. Acestea au fost implicate în evacuarea apei din 231 de gospodării, inclusiv beciuri, și au avut peste 1.000 de misiuni pentru curățarea curților, a caselor, a șanțurilor și a fântânilor afectate. De asemenea, patru biserici, 10 școli și centre sociale de pe raza județului au fost curățate de apa murdară și de mâl.

Totodată, pompierii au intervenit și pentru recuperarea animalelor surprinse de viituri și pentru realizarea unor lucrări de decolmatare.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează constant situația pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt implementate eficient în gestionarea misiunilor din zona afectată.

ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER