18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ISU: MUNICPIUL GIURGIU ȘI COMUNA CREVEDIA – CELE MAI AFECTATE DE PRECIPITAȚIILE ABUNDENTE

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în data de 16 iunie a.c., începând cu ora 15:10 şi pe tot parcursul nopţii, s-au înregistrat efecte în municipiul Giurgiu, în comuna Crevedia Mare şi în localitatea Ciorogârla, judeţul Ilfov, aflată în zona de responsabilitatea Detaşamentului de Pompieri Bolintin Deal.

Sesizările primite la nivelul ISU Giurgiu au vizat inundaţii în curţile şi locuinţele cetăţenilor, după cum urmează:

– în municipiul Giurgiu, pe străzile Negru Vodă, Pietrelor şi Şoimului. Pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu au acţionat cu trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi trei motopompe pentru evacuarea apei din patru curţi;

– în localitatea Ciorogârla s-a acţionat cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru evacuarea apei din curtea şi locuinţa unei familii. Au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal;

– în comuna Crevedia Mare, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos au acţionat pe tot parcursul nopţii pentru evacuarea apei din 16 curţi: Crevedia Mare (6 curţi) şi Crevedia Mică (10 curţi). S-a acţionat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi două motopompe.

Mai multe informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER