28 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

JARUL DE LA O CENTRALĂ TERMICĂ A APRINS O CASĂ LA NOVACI

O casă din localitatea Novaci a luat foc, azi-noapte, cel mai probabil din cauza jarului căzut din centrala termică – anunță reprezentanții ISU Giurgiu.

Proprietara, o femeie în vârstă de 73 de ani, a fost trezită din somn de fumul dens și a reușit să iasă la timp din casă.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești și Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta într-un dormitor de la mansardă și la acoperișul locuinței. Pompierii au intervenit astfel încât flăcările să nu se extindă.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore.

Au ars mobilierul dintr-o cameră, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 mp și al unei anexe pe circa 30 mp și o tonă de lemne. Au fost distruse centrala termică și alte bunuri de la mansardă.

Informare preventivă

Pentru a preveni incendiile, trebuie respectate următoarele măsuri:
– amplasaţi, în faţa sobelor / a centralelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;
– în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;
– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;
– nu puneți materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;
– nu așezați patul lângă sobă;
– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
– focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;
– nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;
– depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.

Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER