25 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

JUMĂTATE DIN CAZURILE DE ABUZ ȘI EXPLOATARE A COPILULUI SEMNALATE LA DGASPC ÎN PRIMELE TREI LUNI DIN 2022 AU FOST FALSE

Din cele 63 de sesizări primite (telefonice sau scrise) la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu în primele trei luni ale anului 2022 privind situații de abuz, neglijare sau exploatare a copilului, au fost  infirmate 31 sesizări și confirmate 32 sesizări.

Cele mai multe sesizări confirmate, ca urmare a verificărilor efectuate, au fost cele privind neglijarea copiilor. Doi nou-născuți au fost abandonați în spital. De asemenea, au fost confirmate opt cazuri de abuz fizic, două cazuri de abuz emoțional, patru cazuri de abuz sexual și un  caz de exploatare sexuală.

În funcție de situația constatată, a fost propusă instituirea de măsuri de protecție specială pentru copii (plasament în regim de urgență în servicii de tip familial sau în structuri rezidențiale) sau copiii au rămas în familiile lor, după caz, fiind acordate servicii de consiliere psihologică. În perioada 01 ianuarie 2022- 31 martie 2022, la propunerea specialiștilor din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, au fost instituite măsuri de protecție specială pentru 14 copii din județul Giurgiu, aceștia având vârste cuprinse între trei săptămâni și 15 ani.

 

Denisa Cristescu

 Consilier  D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER