20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”LA PAS” SPRE GERMANIA, PE PODUL PRIETENIEI…

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni străini, în vârstă de 21 și 36 de ani, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge ilegal în Germania.

În ziua de 26.12.2021, în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră aflați în serviciu pentru supravegherea perimetrului Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat două persoane care se deplasau pe jos, pe Podul Prieteniei, dinspre Bulgaria spre România.

Imediat, colegii noștri au declanșat o acțiune specifică pentru cercetarea zonei, reușind interceptarea persoanelor în cauză, chiar în momentul în care acestea încercau să traverseze calea ferată.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că persoanele sus-menționate sunt doi cetățeni străini, un irakian în vârstă de 21 de ani și un palestinian, în vârstă de 36 de ani.

Cei doi bărbați au declarat polițiștilor faptul că intenționau, prin trecerea ilegală a frontierei de stat, să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, aceștia au fost preluați de către autorităţile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție Roxana Popazu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER