27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LA UN PAS DE EPIDEMIE, LA UN PAS DE CARANTINĂ – VIZITE LIMITATE ÎN SPITALELE DIN GIURGIU

În timp ce ministrul Sănătății anunță, vineri, că România este ”la un pas de epidemie de gripă”, numărul deceselor cauzate de această boală ajungând, la nivel național, la 14, autoritățile din Giurgiu iau măsuri.

O primă astfel de măsură menită a limita răspândirea virusului gripal este limitarea accesului vizitatorilor în toate spitalele din județ.

Astfel, potrivit reprezentanților DSP Giurgiu, la Spitalul Județean, programul de vizită este, începând de vineri, de o oră și jumătate zilnic, între orele 16 și 17.30. Fiecare pacient are dreptul la un singur vizitator, iar timpul vizitei este limitat la 15 minute.

Pentru secțiile cu risc crescut – Pediatrie, Obstretică-Ginecologie și Boli Infecțioase – programul de vizită este de o oră, între 16.30 și 17.30, în timp ce la secțiile de Nou-Născuți și ATI, vizitele sunt interzise.

Programul de vizită este limitat și pentru celelalte spitale din județ.

Potrivit datelor oficiale, de la 1 ianuarie, în Giurgiu au fost depistate trei cazuri de gripă, în timp ce numărul virozelor respiratorii este de ordinul sutelor.

Și tot pentru a limita răspândirea virusului gripal, inspectorii DSP au recomandat Inspectoratului Școlar să impună realizarea trajului elevilor în fiecare unitate școlară.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER