18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LEGEA EDUCAȚIEI: CINCI PROBE SCRISE ȘI PATRU ORALE LA BACALAUREAT

Începând din 2029, elevii care vor susține examenul de Bacalaureat vor trece prin nouă probe, conform noii Legi a Educației. Absolvenții de liceu vor susține cinci probe scrise și patru probe orale, o schimbare semnificativă față de structura actuală, scrie vremeanoua.ro.

Un elev de la profilul real, specializarea Matematică-Informatică, va susține probe scrise la Limba și Literatura Română, Matematică, o disciplină de specialitate (la alegere între Informatică, Fizică, Chimie, Biologie), și o probă suplimentară la alegere dintre disciplinele socio-umane, precum Istorie, Geografie, Logică, Psihologie sau Sociologie.

În plus, candidații vor susține patru probe de competențe: competențe lingvistice de comunicare orală în limba română, competențe digitale, și două probe de evaluare a competențelor lingvistice la două limbi de circulație internațională, o modificare importantă față de proba unică la o limbă străină din prezent. Nivelurile de competență vor fi stabilite conform Cadrului European Comun de Referință pentru limbi străine, cu un nivel minim de B2 pentru prima limbă și B1 sau A2 pentru a doua limbă.

Elevii din învățământul în limba unei minorități naționale care studiază o singură limbă străină vor susține doar proba pentru aceasta.

www.stiripesurse.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER