27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LICEELE DIN GIURGIU – OFERTE 2018, MEDII DE ADMITERE 2017

Absolvenții claselor a VIII-a care au trecut de examenul de Evaluare Națională intră acum într-o nouă etapă: cea a repartizării computerizate în licee.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a și de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 29 iunie – 3 iulie 2018 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat (9 iulie).

Potrivit metodologiei Ministerului Educației, media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2018:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a.

La nivelul județului Giurgiusunt disponibile 1240 de locuri, în 12 licee, cu 33 de specializări.

Conform statisticilor admiterii din anul trecut, cea mai mare medie a fost înregistrată la Colegiul Național ”Ion Maiorescu”, specializarea Matematică-informatică – ultima medie: 9,13 – specializare la care anul acesta sunt disponibile 84 de locuri.

Pe locul al doilea în topul mediilor de admitere ale anului trecut apare același Colegiul ”Ion Maiorescu”, specializarea Filologie, unde ultima medie a fost 7,63, anul acesta fiind disponibile 56 de locuri.

Și tot specializarea ”Filologie”, dar la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, din Bolintin, completează ”Top 3” al mediilor de admitere din anul 2017, cu ultima media 6.76.

Cu medii peste 6 s-a mai intrat, anul trecut, la ”Științe al naturii” și ”Științe Sociale” – Colegiul Național ”Ion Maiorescu”, ”Filologie – Liceul ”Tudor Vianu”, ”Comerț” și ”Științe ale naturii” – Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, Bolintin.

Lista completă a liceelor, specilizărilor și mediilor de admitere din 2017 poate fi consultată aici: http://admitere.edu.ro/Ierarh/ListaSpec.aspx?Jud=21

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER