16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LIDERUL PNL GIURGIU, DAN MOTREANU, ANUNȚĂ CONSTRUIREA UNUI POD NOU ÎNTRE GIURGIU ȘI RUSE

România face primul pas pentru a construi un nou pod între Giurgiu și Ruse, finanțat din fonduri UE.

Comisia Europeană a aprobat finanțarea studiului de fezabilitate pentru acest nou pod. Proiectul a fost depus de România, în colaborare cu Bulgaria. Studiul de fezabilitate este în valoare de șapte milioane de euro.

Comisia Europeană a aprobat 38 de proiecte din cele 112 depuse, a anunțat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. Sunt proiecte din 18 state membre prin care se va îmbunătăți infrastructura cheie a Uniunii Europene, atât pentru folosință civilă, cât și pentru scopuri militare.

Va fi al treilea pod peste Dunăre între România și Bulgaria și al doilea dintre Giurgiu și Ruse.

Lungimea podului va fi de doi kilometri și va fi realizată infrastructură de acces de 15 kilometri pe partea română și 15 kilometri pe partea bulgară. Noul pod Giurgiu-Ruse ar urma să fie construit în apropierea celui existent, iar podul actual va fi folosit în continuare.

În aprilie anul trecut, premierii de atunci ai celor țări, Nicolae Ciucă și Kiril Petkov, au discutat despre realizarea acestui pod și a altor patru poduri peste Dunăre.

În noiembrie 2022, am discutat cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, despre stadiul proiectelor finanțate din fonduri UE care pot contribui la dezvoltarea județului Giurgiu, inclusiv despre noul pod și despre dragarea Dunării.

facebook.com – Dan Motreanu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER