29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

„LISTA NEAGRĂ” A CONSTRUCTORILOR, ÎN LUCRU

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Arad, că „lista neagră” cu constructorii de drumuri care nu lucrează conform contractelor cuprinde 14 nume, iar acestea vor fi făcute publice.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că „lista neagră” cu firmele care nu execută lucrări de calitate sau care fac contestaţii nefondate este întocmită şi va fi făcută publică de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, scrie mediafax.ro.

„Lista este gata şi va fi facută publică la un moment dat de către cei de la ANAP. Dacă nu mă înşel eu, în acest moment pe lista sunt circa 14 firme, dar nu mă puneţi să le spun care sunt, că nu am să le spun, dar eu cred ca lista se va mări în perioada următoare”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Întrebat dacă au fost reziliate contracte ca urmare a listei, ministrul a răspuns:”Categoric că am reziliat contracte”.

Ministrul a mai anunţat că de acum înainte constructorii vor trebui să se obişnuiască să lucreze după proiectul pentru care au depus oferte la licitaţii şi să nu îşi mai impună propriile variante. Mai mult, controalele se vor înmulţi pentru a-i determina pe constructori să respecte documentele asumate, în caz contrar putându-se ajunge la rezilierea contractelor.

„Dacă până acum constructorii au fost obişnuiţi să nu fie controlaţi sau să-şi impună anumite soluţii tehnice care au venit ca să modifice anumite lucruri din studiul de fezabilitate, aceste lucruri nu se vor mai întâmpla, de acum vor fi foarte atenţi să respecte ca soluţiile tehnice pentru autostrăzi să fie cele pe care şi le-au asumat în oferte în momentul în care au venit şi le-au depus. De asemenea, să respecte şi gradul de mobilizare pentru că am fost săptămâna trecută pe şantiere şi am fost dezamăgit de mobilizarea pe anumite loturi”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Despre „contestatarii de meserie”, Răzvan Cuc a spus că „nu este nevoie să mai facem contestaţii doar de dragul de a le face”.

„Avem un studiu care arată că peste 98% din contestaţiile efectuate nu au niciun temei, niciun fel de finalitate. Mesajul e clar: legea se respectă, se desemnează câştigătorul, nu mai accept contestaţii pentru obiective care ţin în loc dezvoltarea”, a mai spus Cuc.

www.realitatea.net

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER