19 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”LOVERBOY” DE GIURGIU, ARESTAȚI DE POLIȚIȘTI ȘI PROCURORII DIICOT – VIDEO

La data de 09.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, spălare a banilor, deținerea și oferirea drogurilor de mare risc, fără drept și punerea la dispoziție, cu știință, a unei locuințe, pentru consumul ilicit de droguri.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017 – 2021, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat, al cărui membri, prin utilizarea metodei ”loverboy”, au recrutat și determinat la practicarea prostituției, pe teritoriul Spaniei, mai multe persoane vătămate, asigurându-le acestora în mod constant transportul din Romania către Spania și retur, cazarea, protecția și transportul de la locurile de cazare din Spania către zonele de exploatare, cu scopul de a obține foloase patrimoniale.

S-a reținut faptul că, tinerele erau racolate din rândul celor cu o situație materială precară sau din rândul unor familii destrămate, lipsite de o atentă supraveghere.

Inițial, membrii grupării cu atribuții legate de recrutare și determinare le ofereau tinerelor sume de bani sau diverse cadouri pentru a le crea o stare emoțională de atașament sentimental față de aceștia și totodată la crearea unei ”dependențe” față de acest stil de viață, astfel încât victimele erau dispuse a face orice le cereau inculpații.

La data de 09.03.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Giurgiu, în cadrul unei operațiuni comune cu Poliția Națională din Regatul Spaniei, cu sprijinul EUROPOL, au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sisteme informatice, obiecte și metale prețioase, înscrisuri, substanțe susceptibile a fi droguri și bunuri utilizate la cântărirea, dozarea, ambalarea drogurilor sau utilizate la consumul acestora.

Simultan, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, fiind reținute 2 persoane de cetățenie română.

inculpații reținuți au fost prezentați Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, I.J.J. Giurgiu și Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor și Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție.

DIICOT

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER