23 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LOVITURĂ PENTRU CONSUMATORII DE HEROINĂ DIN GIURGIU

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, de 23 ani și 25 ani, ambii din municipiul Giurgiu, bănuiți de  trafic de heroină.

În fapt, s-a reținut că în scopul obținerii unor venituri ilicite din vânzarea de heroină,  începând cu luna ianuarie 2019, cei doi tineri ar fi inițiat și pus în aplicare un mecanism infracțional prin care alimentau piața de heroină din municipiul Giurgiu.

Astfel, cei doi s-ar fi deplasat în localități din afara municipiului Giurgiu prin folosirea unor mijloace de transport ale unor persoane din anturaj sau chiar prin utilizarea transportului în comun pentru a procura heroină.

Ulterior, heroina ar fi fost transportată în municipiul Giurgiu prin utilizarea acelorași mijloace de transport, unde ar fi fost vândută în doze unor consumatori din rândul tinerilor giurgiuveni contra unor sume cuprinse între 50 și 100 lei per doză.

Pentru a evita descoperirea activităților, în activitatea infracțională, tinerii foloseau întotdeauna un limbaj codificat, își luau măsuri de precauție pentru a nu fi depistați, vânzările de droguri fiind efectuate numai în zone izolate  și mai ales pe timpul nopții.

La data de 18.03.2019 în baza mandatelor emise de Tribunalul Giurgiu, au fost efectuate simultan 3 percheziții domiciliare în municipiul Giurgiu la locuințele celor doi, fiind puse în aplicare totodată 2 mandate de aducere emise pe numele acestora.

Cei doi tineri au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Giurgiu pentru cercetări, unde față de aceștia a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Astăzi, 19 martie a.c., cei doi au fost prezentați Tribunalului Giurgiu, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost sprijinită de suportul tehnic al Brigăzii de Operațiuni Speciale București și de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu – anunță Poliția Giurgiu.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER