27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LUCRĂRILE DE PRIMĂVARĂ SCOT LA SUPRAFAȚĂ PROIECTILE EXPLOZIVE, PE CÂMPURILE DIN JUDEȚ

Şapte proiectile explozive au fost găsite, astăzi, pe un teren din localitatea Băneasa. Cel care a solicitat sprijinul autorităţilor a fost un bărbat care desfăşura activităţi de curăţare a solului şi de pregătire pentru culturile de primăvară. Acesta a observat mai multe obiecte ce păreau a fi elemente de muniţie neexplodată şi a sunat la 112.

La faţa locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre 5 proiectile explozive de calibrul 76 mm şi două proiectile explozive de calibrul 100 mm.

Acestea au fost ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă, urmând ca ulterior să fie distruse în poligonul de specialitate.

Informare preventivă

ISU Giurgiu informează cetăţenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată.

Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartuşe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

– să nu le mişte de pe locurile pe care se află;
– să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici;
– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;
– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;
– să nu se joace cu muniţii neexplodate;
– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER