18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LUNI, TOȚI ELEVII DIN JUDEȚ MERG LA ȘCOALĂ. CJSU A DECIS CĂ TOATE ȘCOLILE ÎNCEP ÎN FORMAT FIZIC

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, întrunit astăzi, 10.09.2021, în ședință online, a aprobat scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Giurgiu pentru reluarea cursurilor după vacanţa şcolară, începând cu data de 13.09.2021. Potrivit deciziei CJSU, toate unitățile de învățământ din județ funcționează după scenariul 1, aceasta însemnând prezența fizică a elevilor la cursuri.

Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza în funcţie de evoluţia epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3 din Ordinul nr. 5196/1756/ din 3 septembrie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu excepţia situaţiei în care localitatea intră în carantină.

Scenariul a fost aprobat pe baza Ordinuluinr. 5196/1756/ din 3 septembrie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, a incidenţei cumulate la 14 zile pe unităţi administrativ-teritoriale la data de 10.09.2021 înaintată de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu și pe baza Adresei  Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu.

Vă reamintim că Ordinul nr. 5196/1756/ din 3 septembrie 2021 prin care sunt stabilite măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, prevede următoarele scenarii:

 

  1. în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

 

  1. în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem on line a tuturor celorlalte categorii de elevi.

 

 

Biroul de Presă al Instituției Prefectului Județul Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER