18 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MAI BINE DE JUMĂTATE DIN LOCALITĂȚILE JUDEȚULUI AU PROBLEME CU ENERGIA ELECTRICĂ, DIN CAUZA POLEIULUI

E-Distribuţie Muntenia anunță, într-un comunicat de presă, sâmbătă, că a suplimentat la 117 numărul de echipe proprii şi ale contractorilor societăţii care intervin în teren pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condiţiile meteo deosebite (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).

Cea mai mare parte a avariilor pe liniile de înaltă şi medie tensiune au fost identificate, astfel că echipele intervin pentru remediere şi realimentarea clienţilor cu energie electrică.

Cauzele principale care au dus la producerea incidentelor sunt ploaia îngheţată, vântul puternic şi depunerea consistentă de chiciură pe instalaţiile electrice şi pe vegetaţia din apropierea acestora. Vântul puternic a dus şi la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor electrice aeriene în zonele Ilfov şi Giurgiu. Reprezentanţii societăţii sunt permanent în legătură cu autorităţile locale, care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuţie.

La nivelul E-Distribuţie Muntenia, începând cu ora 10:00, a fost declarată stare de urgenţă, conform procedurilor interne, astfel că a fost suplimentat numărul de echipe de intervenţie proprii şi ale contractorilor, precum şi personalul din centrul operativ – dispeceri E-Distribuţie.

În județul Giurgiu, la ora 14, erau nealimentate 3 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 29 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în Giurgiu, Slobozia, Adunaţii-Copăceni, Bolintin-Deal, Bolintin-Vale, Bucşani, Bulbucata, Călugăreni, Clejani, Comana, Crevedia Mare, Daia, Floreşti-Stoeneşti, Frăteşti, Găiseni, Gaujani, Ghimpaţi, Gogoşari, Gostinu, Gostinari, Grădinari, Greaca, Hotarele, Iepureşti, Izvoarele, Joiţa, Letca Nouă, Mihai Bravu, Mihăileşti, Mârşa, Ogrezeni, Prundu, Putineiu, Schitu, Singureni, Stăneşti, Ulmi, Vânătorii Mici, Toporu, Cosoba.

”Recomandăm clienţilor afectaţi să folosească, pentru a semnala deranjamente cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din reţelele naţionale) – 0800 070 888.

Accesul echipelor la instalaţii este îngreunat de depunerile masive de polei care determină deplasarea cu viteze reduse” – mai anunță reprezentanții societății de distribuție a energie electrice.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER