23 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MĂRFURILE CONTRAFĂCUTE RĂMÂN „ÎN TREND” ŞI ÎN 2021!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier au descoperit aproximativ 7.300 de bunuri inscripţionate cu numele unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni străini au încercat să le introducă ilegal în țară.

 

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu și având suspiciuni cu privire la marfa transportată, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra a două mijloace de transport: un autocar și un autocamion.

În urma verificărilor, au fost descoperite în cele două mijloace de transport, în spațiile destinate depozitării bagajelor, precum și în semiremorca autocamionului, cantitatea totală de 7.296 produse ascunse – 1.296 produse parfumerie și 6.000 șepci, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt șoferii celor două mijloace de transport, un cetățean bulgar și un cetățean turc, în vârstă de 34, respectiv 40 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 859.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER