29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MASCAŢII, DIN NOU LA GIURGIU. PERCHEZIŢII ÎNTR-UN NOU CAZ DE EVAZIUNE FISCALĂ

Realitatea.net relatează, joi dimineaţă, că polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 22 de pecheziții în București, Ilfov și Giurgiu la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite că au creat un prejudiciu de peste 8.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 22 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Giurgiu, la domiciliile unor persoane şi sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăţi comerciale cercetate pentru evaziune fiscală, transmite Poliţia Română.

Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2011-2012, prin înregistrarea în contabilitatea a 5 societăţi comerciale a unor achiziţii fictive de la societăţi de tip fantomă, ar fi fost prejudiciat bugetul de stat cu 8.040.597,32 de lei, reprezentând TVA ilegal dedus în cuantum de 4.869.261,00 lei şi impozit pe profit datorat în valoare de 3.171.336,32 lei.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea achiziţiilor fictive ar fi fost scoase succesiv, în numerar, din bancomate sau de la casieria mai multor bănci, de către persoanele interpuse în circuitul evazionist ca reprezentanţi ai societăţilor fantomă ce nu au desfăşurat în fapt activităţi economice.

La acțiune participă echipe constituite din poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, S.I.A.S. și din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice Bucuresti, Ilfov şi Giurgiu, cu sprijinul specialiştilor criminalişti.

Ca de fiecare dată, nu sunt făcute publice alte detalii, legate de locaţia exactă a percheziţiilor ori de firmele sau persoanele vizate de aceste acţiuni.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER