6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

MĂSURI CONCRETE LA ADUNAȚII COPĂCENI, PENTRU PROTECȚIA ELEVILOR ȘI PROFESORILOR

După cum se știe, deja, inventarierea unităților de învățământ cu risc seismic ridicat a relevat faptul că în județul Giurgiu există o singură școală cu un astfel de risc, la Adunații Copăceni.

Imediat după anunțarea acestor rezultate, primarul comunei, Dan Rusu, a decis că trebuie luate măsuri concrete:

Astăzi am participat la o întâlnire cu cadrele didactice ale școlilor din comună. Principalul punct de discuție s-a referit la încadrarea școlii vechi din Adunații Copăceni și a celei din Dărăști Vlașca (școli construite acum 100 de ani) în clasa I de risc seismic, ca urmare a unor expertize efectuate și înaintate către ministerele de resort încă din anul 2017.

Ținând cont de acest lucru, am decis relocarea tuturor elevilor și a orelor de clasă din cele două școli amintite mai sus în școala nouă din Adunații Copăceni, organizarea ulterioară a lucrurilor urmând să fie comunicată părinților de către cadrele didactice.
Această situație este însă de foarte bun augur pentru noi, deoarece ni s-a aprobat construcția a două noi școli în Adunații Copăceni și în Dărăști Vlașca, astfel încât în cel mai scurt timp cele două școli la care am făcut referire vor fi demolate iar în locul lor vor fi ridicate școli moderne, cu dotări de ultimă ora, în care copiii vor învăța și se vor pregăti la cele mai înalte standarde.
Școlile, împreună cu noua sală de sport ce este într-un stadiu avansat de construcție în curtea școlii noi din Adunații Copăceni reprezintă angajamentul meu pentru un învățământ de calitate în comună.
Sunt pe deplin convins că în acest sens voi găsi în cadrele didactice și mai ales în părinți cei mai puternici susținători ai mei în acest demers, deoarece prin această măsură nu vom periclita viețile copiilor și ale dascălilor” – anunță, într-o postare pe pagina sa oficială, primarul Dan Rusu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER