27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MATEMATICA RĂMÂNE COȘMARUL ELEVILOR DE TOATE VÂRSTELE

Este concluzia ce se desprinde din analiza rezultatelor obținute de elevii claselor a VII-a și a VIII-a ce au susținut simularea examenului de Evaluare Națională la Giurgiu.

Potrivit datelor oficiale centralizate de Inspectoratul Școlar, la clasele a VIII-a au susținut simulările 2.285 din cei 2.398 de elevi înscriși, iar la cele de-a VII-a – 2.144 din 2.300 înscriși.

Rezultatele obținute de elevii de a VIII-a arată că matematica rămâne punctul slab. Astfel, dacă la proba de Limba Română, 60,87% din elevii care au susținut aceste simulări au reușit să obțină note mai mari sau egale cu 5, la Matematică, procentul este de doar 24,11%.

Nici la clasa a VII-a situația nu a fost mai bună, ci, dimpotrivă, chiar mai rea, în condițiile în care procentul celor ce au obținut cel puțin nota 5 este de doar 53,77%, la Română, iar la Matematică – 26,85%.

În ceea ce privește ”vărfurile”, la clasa a VIII-a au fost înregistrate 5 note de 10 (una la Limba Română și 4 la Matematică), iar la clasa a VII-a, doar un singur elev a obținut nota 10, la proba de Limba română.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER