27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MINI-VACANŢĂ ÎNCĂRCATĂ PENTRU POLIŢIE, LA GIURGIU

În timp ce, pentru cea mai mare parte a românilor, mini-vacanţa de Sf. Maria a fost prilej de odihnă şi distracţie, pentru poliţişti a fost, dimpotrivă, o perioadă extrem de încărcată. Bilanţul acestor zile a fost dat publicităţii, printr-un comunicat de presă:

„Pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, pe durata minivacanţei de Sfânta Maria la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au acţionat, zilnic, aproximativ 200 de poliţişti. Principalele activităţi desfăşurate au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

În prima și ultima zi din minivacanţă, pentru o sărbătoare în linişte şi o întoarcere în siguranţă, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de la rutieră, ordine publică şi transporturi.

Poliţiştii au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat, siguranţa rutieră şi a transporturilor feroviare, pentru ca cetățenii să se bucure în linişte de această minivacanţă.

Poliţiştii au primit 443 de apeluri prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, constatând 98 de infracţiuni, dintre care 38 au fost împotriva persoanei.

De asemenea, a fost depistată o persoană urmărită în temeiul legii.

În această perioadă, poliţiştii au aplicat 929 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 25 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 6 pentru fapte de natură economico-financiară, 825 la O.U.G. 195/2002 privind regimul circulaţiei rutiere (3 pentru consumul de băuturi alcoolice, 291 pentru depăşirea vitezei legale) şi 73 la alte acte normative.

De asemenea, au fost reţinute 71 de permise de conducere (30 pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 de km/h)  şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

În perioada susmenţionată, polițiștii rutieri au constatat 6 infracțiuni (3 pentru conducere fără permis, 2 pentru consum de alcool peste limita admisă de lege, 1 pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat), fiind înregistrate totuși 5 accidente ușoare și 5 accidente grave.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER