27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MINISTRUL ENERGIEI, TOMA PETCU, PROMITE O INVESTIŢIE DE 20 DE MILIOANE DE EURO ÎN JUDEŢUL GIURGIU

Concidenţă sau nu, vineri, cei doi miniştri giurgiuveni – Răzvan Cuc şi Toma Petcu – au fost acasă. Primul, pentru redeschiderea tronsonului de cale ferată Giurgiu-Grădiştea, al doilea, pentru o întâlnire cu presa locală. O întâlnire în care Toma Petcu a venit cu veşti bune:

„În perioada 2019-2022, la Giurgiu se va derula un proiect important, un proiect ce va aduce o investiţie de 20 de milioane de euro. Este vorba despre gazoductoul BRUA, o investiţie aprobată de Comisia Europeană şi finanţată în proporţie de 60% de Transgaz – companie de stat – şi 40%, prin fonduri europene. Concret, vorbim de un interconector România-Bulgaria-Ungaria-Austria, ce va asigura legătura cu Austria, cel mai important jucător pe piaţa gazelor.

Este o investiţie în valoare totală de 400 de milioane de euro, iar 20% din această investiţie va fi în judeţul Giurgiu, unde sa va mări capacitatea de interconectare cu Bulgaria, prin realizarea unei noi conducte pe traseul Giurgiu-Bucşani-Podişori-Roata, ce va continua prin judeţul Teleorman şi va traversa apoi întreaga ţară până la Arad. În plus, proiectul prevede şi înfiinţarea mai multor staţii de decomprimare în zona Podişoru.

Pentru judeţul Giurgiu, investiţia ajunge la 20 de milioane de euro. Pe timpul realizării lucrării, se vor crea 200 de locuri de muncă, iar la finalizarea proiectului, vor rămâne 20 de locuri de muncă permanente”, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.

El a mai precizat că, la momentul în care a preluat mandatul de ministru, acest proiect era blocat de fosta guvernare şi că a fost nevoie de o muncă susţinută a echipei din minister, pentru că, dacă documentaţia nu ar fi fost gata până la 1 mai, s-ar fi pierdut întreaga finanţare.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER