18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MINISTRUL MEDIULUI, ÎN INSPECȚIE PE DIGURILE DE PROTECȚIE DE LA DUNĂRE, INCLUSIV ÎN JUDEȚUL GIURGIU (VIDEO)

Luni, 23 septembrie, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a realizat o inspecție a tuturor digurilor de protecție de pe malul Dunării, în contextul, apropierii viiturii pe fluviu. După-amiază, acesta a ajuns și în județul Giurgiu, unde a decis să inspecteze digul de apărare de la Prundu.

Întâmpinat de președintele Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei, de subprefectul Mirel Brăgaru, primarul comunei, Cătălin Corbea și de conducerea Administrației Bazinale Argeș-Vedea, ministrul Mircea Fechet a ascultat, mai întâi, problemele cu care se confruntă administratorii digului de la Prundu, printre acestea numărându-se una ce, la prima vedere, ar stârni zâmbete, dar care dă bătăi de cap serioase: galeriile săpate de bursuci și vulpi , care, în unele locuri, străpung digul.

După ce a ascultat problemele ridicate de specialiștii de la Prundu, ministrul Mircea Fechet a plecat în teren, pentru a vedea la fața locului care este situația.

La finalul aceste inspecții – care era urmată, în aceeași după-amiază, de o alta, în județul vecin Călărași – ministrul Mediului ne-a acordat un scurt interviu, în exclusivitate, interviu în care explică, pe scurt, concluziile vizitei de la Giurgiu, dar îi și liniștește pe giurgiuveni, în ceea ce privește posibilitatea apariției inundațiilor în contextul creșterii debitului Dunării:

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER