8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MISIUNE (APROAPE) IMPOSIBILĂ PENTRU POMPIERI: ȘASE ORE DE LUPTĂ CU UN INCENDIU, PE O CĂLDURĂ SUFOCANTĂ

Șase ore de luptă cu flăcările, pe o căldură greu de imaginat și un aer irespirabil

Un incendiu violent a izbucnit, ieri după-amiază, în localitatea Teiușu, din județul Giurgiu. Pornit de la vegetație uscată, incendiul s-a extins la două locuințe – anunță, joi, reprezdentanții ISU.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Colibași, Punctului de Lucru Greaca și Călugăreni, dar și un echipaj de la Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al județului Călărași cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului, astfel că la prima locuință au ars electronice și electrocasnice, 10 tone de lemne, o motocicletă, o căruță și alte bunuri din gospodărie, pe o suprafață de aproximativ 150 mp.

La cea de-a doua locuință au ars electronice și electrocasnice, mobilier și alte bunuri, pe o suprafață de aproximativ 130 mp. De asemenea, a ars vegetație uscată, pe aproximativ 10 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Informare preventivă

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER