27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MISIUNE DE NEUITAT PENTRU UN ECHIPAJ SMURD DE LA ROATA

Cel de-al şaselea copil al unei familii din localitatea Mârşa a venit pe lume ieri, în jurul prânzului, acasă. Micuţa s-a născut fără ca mama acesteia să fie asistată medical, deoarece nu se aştepta ca momentul naşterii să fie atât de aproape.

Un echipaj SMURD a fost direcţionat la domiciliul acesteia în cel mai scurt timp. Plt. maj. Dena Andrei, plt. adj. Tudorică Marius şi plt. maj. Bizdadea Gabriel din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos sunt cei care au ajuns la domiciliul mamei.

Sub directa coordonare a asistentului medical din cadrul dispeceratului integrat ISU – SAJ, paramedicii i-au acordat primele îngrijiri necesare unui bebeluş abia sosit pe lume.

După ce s-au asigurat că fetiţa nou-născută şi mama sunt în siguranţă, i-au transportat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Informaţii suplimentare

În aprilie 2013, o fetiţă a venit pe lume în ambulanţa SMURD. În drum spre spital, tânăra mămică, din Letca Veche, a fost ajutată să nască de paramedici şi de o asistentă medicală din cadrul SAJ. Atât mama, cât şi copilul au ajuns siguranţă la maternitate.

În februarie 2016, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Colibaşi a ajutat o tânără din localitatea Vărăşti să aducă pe lume un băieţel. Obişnuiţi cu misiunile contracronometru de salvare a vieţilor, paramedicii au asistat şi monitorizat pacienta la naşterea copilului până la sosirea echipajului specializat al SAJ.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER