8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MISIUNI COMPLEXE PENTRU SALVATORII DE LA ISU, ÎN WEEK-END

Pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local.

Misiunile acestora au vizat, în principal:

* Stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Cosoba

Incendiul a avut loc azi-noapte. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Aceştia au constatat că ardeau o bucătărie din lemn, construită lângă locuinţă şi acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Cel mai probabil, acesta a izbucnit din cauza aragazului lăsat nesupravegheat.

* Decolmatarea şanţurilor şi a canalelor de scurgere a apei pluviale, în localitatea Crevedia Mare

Ieri seară au fost indundate curţile a trei gospodării din Crevedia Mare. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos, sprijiniţi de reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, au acţionat pentru decolmatarea şanţurilor şi a canalelor de scurgere a apei pluviale. Locuinţele nu au fost afectate de inundaţii.

* Stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în municipiul Giurgiu

Incendiul a avut loc ieri seară, pe strada Ramadan. Au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Au ars vegetaţie uscată şi mase plastice, pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

* Înlăturarea unui copac de partea carosabilă, pe DJ 601

Intervenţia a avut loc sâmbătă seară, pe DJ 601, în localitatea Crevedia Mare. Echipajul de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos a acţionat pentru îndepărtarea copacului, doborât de vânt, de pe partea carosabilă, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

* Acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 20 de situaţii.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER